IKU Publikáció

magyar

Innovációs rendszerek - szereplők, kapcsolatok és intézmények

E címmel szervezett nagyon sikeres szakmai konferenciát a Szegedi Tudományegyetem GTK kara 2012-ben az 'innovációs rendszer' fogalma bevezetésének 25 éves évfordulójára. Az elhangzott előadások alapján kiválasztott tanulmányokból most jelenik meg tanulmánykötet Dr. Inzelt Annamária, az IKU Innovációs Kutató Központ, és Dr. Bajmócy Zoltán, az SZTE GTK egyetemi docencének szerkesztésében. Tovább»​​​​​​​

Ez jó mulatság, férfimunka lesz!

A magyar gazdaság a fejlett és a gyorsan felzárkózó országok harapófogójába záródott. A 2013 februárjában alakult Aschner Lipót Kör azt keresi, hogyan lehet kiszabadulni a harapófogó szorításából. A Kör vitaindítónak szánt elemzése (HVG, 2013. november 2., hosszabban a HVG online-on ) szerint ehhez elengedhetetlen a jelenleginél sokkal intenzívebb innovációs tevékenység a gazdaságban és a közszférában egyaránt.

Foreign Direct Investment in R&D: skin-deep and soul-deep co-operation

The new categories of 'skin-deep' and 'soul-deep' cooperation introduced in this paper offer good tools to determine whether penetration of foreign direct investment (FDI) in R&D is able to speed up the transformation of the Hungarian system of innovation.

Attempts to Survey Innovation in the Hungarian Service Sector

A survey of innovation in the service sector presents a great challenge even to the advanced economies and the Hungarian attempt is among the first to test internationally harmonised innovation surveys whilst focusing on the service sector as it functions in a transition economy.

Oldalak

Feliratkozás RSS - IKU Publikáció csatornájára